Sastojci


Plod borovnice

Borovnice su bogate vitaminima A, C i E, antioksidanti za koje se kaže da pomažu u zaštiti kože od oštećenja, a takođe pomažu u pospešivanju regeneracije i rasta ćelija, podmlađivanju kože i davanju prelepog sjaja. Takođe su odličan izvor esencijalnih masnih kiselina koje pomažu u regulaciji vlage, dok im visok sadržaj tanina daje antiseptičke osobine.
 

Plod maline

Maline imaju antiinflamatorna svojstva, što znači da se mogu koristiti za smirivanje upale i hidrataciju.  Takođe, maline su prepune  esencijalnih minerala gvožđa, bakra i magnezijuma, kao i vitamina B i C. To su prirodni davaoci sjaja koji zaglađuju i učvršćuju kožu i poboljšavaju barijernu funkciju.

 

Ulje semenki grožđa

Biohemijska istraživanja su pokazala da ulje semenki grožđa sadrži oligomerne proantocijanidine (inače poznate kao OPC). Ima visok afinitet sa strukturom ćelija naše kože, lako se upija i pomaže u unošenju drugih sastojaka dublje u kožu. Ostavlja kožu ugodnom i mekom. Ulje je poželjni sastojak za oštećena i stresna tkiva. Poseduje regenerativne i restrukturirajuće efekte, omogućavajući bolju kontrolu vlažnosti kože. Slovio je kao vrlo efikasan u smanjenju pojave strija kada se nanese na telo.

 

Resveratrol 

Delotvornost resveratrola prvenstveno je povezana sa dokazanom sposobnošću prodiranja kroz kožne barijere i antiaging aktivnošću. Pokazano resveratrol  stimuliše proliferaciju fibroblasta i doprinose povećanju koncentracije kolagena III. Resveratrol ima afinitet za receptore estrogenskih proteina (i ERa i ERb), doprinoseći tako stimulaciji proizvodnje kolagena I i II. Štaviše, resveratrol takođe ima antioksidativna svojstva, pa tako može zaštititi ćelije od oksidativnog oštećenja povezanog sa efektima slobodnih radikala i UV zračenja na kožu smanjenjem ekspresije AP-1 i NF-kB faktora i usporava proces fotostarenja kože.